top of page
Search

Ako vďaka Včelobalu udržať vaše jedlo dlhšie čerstvé

Správne skladovanie ovocia, zeleniny, pečiva a zvyškov jedál, vám môže pomôcť zaistiť, aby bola vaša chladnička a komora v tomto stále náročnom období dobre zásobená.


Tu je niekoľko jednoduchých tipov:


♥ Jablká


Nakrájané jablká sú dokonalým občerstvením pre malých aj veľkých. Občas ale už nevládzete a vyhodiť jabĺčko by bol hriech. Zvyšky na tanieri môžu vďaka hnedému etylénu - prírodnému rastlinnému hormónu, ktorý spúšťa proces zrenia - rýchlo zhnednúť a zmäknúť. Aby ste udržali zvyšky jabĺk dlhšie čerstvé, použite malý alebo stredný obal a uložte ho do chladničky.


♥ Bobule


Bobuľové ovocie má každý rád, kým sa neobjaví pleseň. Pre dlhšiu trvanlivosť opláchnite čučoriedky, maliny a jahody v zmesi octu a vody (1 diel octu, 2 diely vody), aby ste ich dezinfikovali proti plesniam. Následne opláchnite v čistej vode a pred zabalením do Včelobalu a vložením do chladničky sa uistite, že sú bobule suché. Odporúčame použiť stredný obal a zložiť ho na vrecúško.


♥ Citróny


Ak si nápoj alebo jedlo, ktoré pripravujete, vyžaduje iba stlačenie citrónu, celý citrón prepichnite vidličkou, namiesto toho, aby ste ho rozrezali na polovicu. Vytlačíte, čo potrebujete, bez toho, aby ste vysušili celý citrón. Ak ho potrebujete rozrezať, pripravte si malý včelobal na zabalenie.


♥ Avokádo


Enzýmy v avokáde vytvárajú pri pôsobení kyslíka hnedý pigment. Netrvá dlho a polovica avokáda alebo misa guacamole nevyzerá vôbec lákavo. Aby ste zabránili zhnednutiu, použite kúsok citrónovej alebo limetkovej šťavy. Ak nemáte citrón, použite Včelobal. Sledujte, ako dlho vydrží avokádo čerstvé.


♥ Mrkva


Mrkva môže vyzerať dosť rýchlo uschnutá. Aby vám vydržala čo najdlhšie krásna, očistite ju, vložte do krabičky z vodou a obaľte do veľkého Včelobalu a uložte do chladničky. Vodu vymieňajte každé 3 dni. Mrkva tak vydrží krásne čerstvá.


♥ Šalát


Zvyšky špenátu, šalátu či rukoly uložte do misy s papierovou utierkou na vrchu a celé to ešte obaľte voskovým obalom. Papierová utierka absorbuje vlhkosť z lístkov. Na misku odporúčame L-kovu verziu Včelobalu.


♥ Chlieb a iné pečivo


Čerstvý bochník chleba je najlepšie zjesť do niekoľkých dní. Mrazenie je najlepší spôsob, ako uchovať chlieb čo najdlhšie. Ak plánujete chlieb zjesť do niekoľkých dní, uložte ho na chladné a suché miesto. Na uskladnenie je najlepším riešením Včelovak, chlebový obal vytvorený s láskou k prírode.


Včelobal je umývateľný, opakovane použiteľný a kompostovateľný, umožňuje jedlu dýchať a udržuje jedlo čerstvé. Skvelá alternatíva jednorazovej plastovej fólie.
bottom of page