top of page
Search

Ako sa správne starať o Včelobal?

Jedna z najčastejších otázok, ktorú sa nás pýtate je, ako správne umývať a starať sa o Včelobal.


Je to naozaj ľahké.


Krátka odpoveď by bola, že po použití Včelobal opláchnete vlažnou vodou alebo použijete ekologický prípravok na umývanie a jemnú hubku. Po umytí necháte vyschnúť alebo utriete utierkou. A máte hotovo.



Máme však aj o niečo dlhšiu a podrobnejšiu odpoveď s podrobnými pokynmi.


Ako správne umývať Včelobal?

Keďže včelí vosk, ktorý obaľuje celý Včelobal má tiež antibakteriálne vlastnosti a jemný film, nemusíte sa báť, že by sa obal veľmi zašpinil.


Preto na umývanie voskových obalov stačí opláchnutie studenou alebo vlažnou vodou. Nikdy nie horúcou vodou! Pri väčšom zašpinení použite ekologický prostriedok na riad. (Ekologický najmä preto, aby sa obal nedostal do kontaktu s chémiou. Používate ho, predsa na potraviny.) Na odstránenie nečistôt použijete handričku alebo špongiu a potom opäť opláchnete. Obaly určite nežmýkajte. Nie je to potrebné. A najdôležitejšie je, aby ste obal nedali oprať do práčky či umývačky riadu.


Ako sušiť Včelobal?

Po umytí môžete nechať Včelobal vysušiť len tak na vzduchu. Pokojne ho môžete zavesiť aj na balkón alebo na šnúru na prádlo. Alebo ho jednoducho prehoďte cez odkvapkávač na riad, či iné umyté nádoby a on tak pekne uschne.

Obal nikdy nedávame uschnúť na horúci radiátor. Včelobalu to nerobí naozaj dobre.


Ako skladovať Včelobal?

Keď je Včelobal suchý, môžete ho poskladať, zrolovať alebo celý uložiť do zásuvky či na poličku. Poznáme veľa ľudí, ktorí ich majú v rovnakej zásuvke ako utierky, aby boli vždy po ruke. A ešte jedna dôležitá informácia. Obaly by ste nikdy nemali zabudnúť na priamom slnku.


Táto jednoduchá starostlivosť vám zabezpečí, aby obaly vydržali roky opätovného použitia. :)

Ak máte pocit, že váš obal už poriadne “nelepí” alebo je už dosť opotrebovaný, začítajte sa do nášho článku, v ktorom nájdete návod, ako ho spolu so Včelopravárom dať opäť dokopy.


bottom of page