top of page
Search

6 tipov na mikulášske balíčky

December už klope na dvere a všetky deti sa už nevedia dočkať, koľko dobrôt si nájdu na Mikuláša vo vyčistených čižmičkách. Poradíme vám, akými originálnymi balíčkami môžete potešiť vaše ratolesti alebo aj dospelých. Ruku na srdce, veď aj my dospelí sme boli celý rok poslušní a milá drobnosť poteší každého, kedykoľvek.


3 tipy pre deti

Niet pochýb, že najlepší darček na Mikuláša je ten jedlý. Obchody to tiež vedia, a preto nás lákajú na všetky tie čokoládové postavičky. Ak však chcete balíček ozvláštniť, skúste tento rok vymeniť klasické figúrky za niečo zdravšie a originálnejšie.


Oriešky, lyofizované ovocie a ovocné cukríky

Kto povedal, že mikulášsky balíček nemôže chrumkať? Oriešky sú určite zdravší variant “sladkostí” a keď sú obalené v čokoláde, poteší sa aj ten najsladší jazýček. Do balíčkov sa okrem orieškov hodí aj lyofilizované alebo sušené ovocie, ktorého druhov je neúrekom. Skúste navštíviť lokálny bezobalový obchod, kde si do peknej nádobky alebo ozdobného vrecka môžete vyskladať svoj originálny mix dobrôt. Vo väčšine bezobalových predajní už majú takýto balíček aj pripravený.

Mikulášsky balíček z Bezobalovo
Mikulášsky balíček z Bezobalovo
Včelobal

Ak chcete do balíčkov pridať aj niečo, čo vašim deťom vydrží dlhšie ako pár dní, skúste siahnuť po šikovnom pomocníkovi do domácnosti, včelobale. Zabalíte do neho desiatu pre deti alebo občerstvenie na cesty. Používať ho môžete rovnako ako by ste použili potravinovú fóliu alebo alobal s tým rozdielom, že ho potom nevyhodíte, ale použijete znova. A navyše krásne vonia. :)

Vianočný vzor voskových obrúskov Včelobal
Vianočný vzor voskových obrúskov Včelobal
Darček s hodnotou alebo zážitkom

Namiesto sladkostí môžete zvoliť aj menší darček, akými sú knižka, spoločenská hra, omaľovánka alebo aj lístky do kina. Akúkoľvek drobnosť, ktorá vaše dieťa poteší aj zabaví. Inšpirovať sa môžete aj na Sashe. My odporúčame takúto mini stolovú hru od Lebo Mädveď.

hry lebo madved
Hry od Lebo Mädveď sú pre malých aj veľkých

3 Tipy pre dospelých

Aj my dospelí sme večné deti. Obdarovať starších už môže byť ale ťažší oriešok. Tu väčšinou platí, že uprednostňujeme kvalitu pred kvantitou. Pár lokálnych kvalitných tipov sme pre Vás napísali, možno sa práve nimi inšpirujete.


Kakaw Co+

Čo zahreje viac počas chladných zimných večerov ako obľúbený detský nápoj? Vďaka kakawcu sa vrátite späť do detských čias a budete si tak môcť vychutnať naozaj kvalitné kakao od slovenského výrobcu.

kakao
Prémiové kakao od Kakaw Co+
Káva, čaj

Nie každý však patrí medzi milovníkov kakaa. V takom prípade máme rovno dve možnosti. Kvalitnú kávu alebo výberový sypaný čaj.

Zájdite do obľúbenej kaviarne alebo pražiarne a nechajte si poradiť s výberom. To isté platí aj pri výbere čaju.

Výberová káva na filter alebo espresso
Výberová káva na filter alebo espresso
Orieškové maslo

Orieškovým maslom alebo kvalitnou nutelou nikdy nič nepokazíte. My odporúčame našu najobľúbenejšiu slowtellu z výberových lieskovcov a kvalitného kakaa. Neobsahuje palmový olej ani mlieko, preto ju ocenia aj ľudia s intoleranciou na mlieko. Verte, že takúto nutelu ste ešte nejedli.

slowtella mikulášsky balíček
100% závislosť

Aké sú vaše tipy na chutné mikulášske balíčky?


bottom of page