top of page
Search

Ecopal a jeho čarovná rodinka

Pri výrobe včelobalov nám po orezaní ostávali tenké pásiky povoskovanej látky. Dlho sme ich len tak odkladali a nevedeli, čo s tým. Zabaliť sa do toho už veľmi nedá nič no zároveň je škoda vyhadzovať kvalitné suroviny do kompostu. Rozmýšľali sme, ako to tento "odpad" z výroby využiť...


A tak vznikol Ecopal.

Áno, nie je to žiadna raketová veda. Materiál je to horľavý, tak jasné, že najlepšie je podpáliť tým ohník... Ostávalo vymyslieť, v akej forme ho budeme ponúkať ľuďom. Kolega prišiel s nápadom omotať jeden pásik na zápalku. Geniálne, vravíme si! Jedným škrtnutím zabiješ hneď dve muchy.


Ecopal používame často. Drží si čestné miesto v našej základnej výbave pri potulkách prírodou. Chodí s nami na každý výlet, teda pokiaľ nezabudneme.. a osvedčil sa už aj pri zasneženom dreve. Vtedy nie len ohúril kamošov, ale vskutku si nás získal.



Podpáliť oheň ecopalom vie naozaj aj dieťa (pod naším dozorom, samozrejme🙂 A hlavne: nezapácha ako niektoré iné podpaľače na trhu. Je to skrátka taká naša malá láska, ktorá hreje nie len pri srdci.


Možno si vravíte, že to práve nie je lacný variant podpaľačov.

Dovoľte nám ale jedno (alebo aj viac) ALE.


1. nekupujete žiadne chemikálie, sú to všetko 100% prírodné suroviny a navyše upcyclované (vyrobené z odpadu pri výrobe včelobalov)


2. podporujete tak lokálnu výrobu a slovenských včelárov


3. určite najdôležitejšie ALE:

Ecopaly pre vás vyrábajú ľudia so zdravotným znevýhodnením z projektu Gaudeamus. Sme im za to veľmi vďační a chceme, aby boli za svoju prácu dostatočne ohodnotení. Kúpou Ecopalu teda podporujete aj týchto ľudí, za čo Vám patrí veľká vďaka.


4. a na záver jedno nepodstatné no milé ALE: vytiahnuť pri opekačke s kamošmi škatuľku s Ecopalmi v peknej škatuľke a zapáliť mini fakľu je vcelku frajerina!


Okrem Ecopal - zápaliek si v našej ponuke prídu na svoje aj tí, čo radi podpaľujú veľa a často, prípadne si radi robia zásoby: Ecopal XXL a Ecopal Refill. Jedna taká škatuľka XXL Ecopalov vydrží riadne dlho, pokiaľ sa teda človek ovláda a na zapálenie ohňa skutočne použije len pár pásikov. A keď sa škatuľka vyprázdni, nevyhadzujte ju. Refill je tu na to, aby ste už druhú kupovať nemuseli.



Ak sa aj Vám koncept Ecopalov od Včelobalu zapáčil, budeme radi, ak ich vyskúšate a pozdieľate svoje skúsenosti. Nech žijú prírodní podpaľači!

bottom of page