top of page
Search

5 dôvodov, prečo začať používať voskové obaly

Viete koľko odpadu denne vyprodukujete?

Uvedomujete si svoju zodpovednosť za to?

Odpad vhodením do smetného koša nezmizne. Presúva sa len ďalej. O tom, že skutočná recyklácia plastov je drahá a náročný sa moc nehovorí. Preto, ak môžete, skúste obmedziť množstvo použitého plastu v domácnosti. A prvá zmena, ktorou môžete začať je použitie voskových obalov / Včelobalu.

Začítajte sa do 5. dôvodov, prečo začať.



1. Ľahké a jednoduché použitie


Použitie voskových obrúskov je také jednoduché, že ich môžu otvárať a zatvárať aj malé deti. Nebude im to robiť žiadny problém. Tesnia veľmi rýchlo, stačí si zahriať ruky, párkrát zvinúť alebo preložiť jednu časť cez druhú a teplo vašich rúk “zlepí” obrúsok dokopy.


2. Udržujú jedlo dlhšie čerstvé


Zmes včelieho vosku je navrhnutá tak, aby vytvorila antibakteriálny, priedušný a vode odolný povrch, ktorý napodobňuje povrch ovocia alebo kôru chlebíka. To znamená, že jedlo v obaloch nezhnedne, nezatuchne a predĺži životnosť mnohých potravín.




3. Šetrí miesto


Keď vaše deti v škole dojedia desiatu, môžu si včelobal jednoducho zložiť a vložiť do školskej tašky. Na rozdiel od plastovej krabičky im nezaberú veľa miesta. A o navlhnutých servítkach z desiaty a o sáčkoch ani nehovoríme.

Voskový obrúsok môžete využiť aj pri cestovaní, pretože nikdy neviete, kedy by sa vám mohol hodiť. A o miesto v kufri sa báť veru nemusíte. :) A v kuchyni už tobôž nie. :)


4. Vydržia roky a nič nevyhadzujete


Na rozdiel od plastových sáčkov, tašiek, alobalu či fólie, ich nebudete musieť vyhadzovať do smetí. Keďže voskové obrúsky sú umývateľné, opakovane ich viete používať pokojne aj dva, tri roky. Jednoduché umývanie vo vlažnej (nie v horúcej) vode s jemným použitím eko čistiaceho prostriedku a následne odkvapkaním na stojane na riad, zabezpečí, že vám obal vydrží naozaj dlho.


5. Neobyčajne krásne a voňavé


Voskové obrúsky nielen dobre fungujú, ale aj dobre vyzerajú. :) A to nehovoríme o medovej vôni, ktorú obal zanecháva.

Deťom v škole nebudú ostatní spolužiaci závidieť desiatu, ale skôr obal, v ktorom si ju prinesú. Dizajn vyhovuje širokej škále chutí či veku.



 

Vyskúšate naše Včeloobaly? Presvedčili sme vás?

Veríme, že áno. Myslíme si, že je voskové obaly na potraviny sú jednoduchý krok pre každého ako znížiť počet plastov určených na vyhodenie.


Ak by planéta mohla hovoriť, určite by sa vám poďakovala.

 




bottom of page